Небето е колкото и красиво, толкова и опасно по време на буря. Доказано в света се образуват над 10 милиона мълнии на ден. Тези природни феномени са заредени с огромно количество енергия, по-голяма от 100 kW, а температурата им достига до 30,000 градуса по целзий. Наред с опасните им характеристики идват и неприятностите, които често се случват по време на буря. Този тип природни бедствия са станали причина за редица смъртни случаи и години наред са посочвани за причинители на огромни щети за бизнеса и домакинствата. Неслучайно по време на буря има установени правила, които всеки трябва да спазва, за да не се превърне в потърпевш.

За щастие, в наши дни има ефективен начин да се предпазите от мълнии, като осигурите на дома си качествена мълниезащита. Какво представлява тя и защо ви е необходима, ще разберете в настоящата статия.

Мълниезащитата, още позната като мълниезащитна инсталация се използва за поемане на насочените към дома ви мълнии и пренасочването им безопасно към замята. Обяснено научно – всяка мълниезащита създава изкуствен път за свързване на зарядите от облака към индуктираните заряди в земята. За целта качествената мълниезащита се състои от три изключително важни компонента: мъниеприемник, токоотвод и заземител. В тази връзка можете да избирате между два вида. Едната е конвенционална мълниезащита и навярно ви е позната, тъй като е сред най-популярните. Тя е изградена от мълниеприемни пръти и ви осигурява средно ниво на защита. А вторият вид мълниезащита е познат под името „Мълниезащитни уредби с мълниеприемник с изпреварващо действие“ или „активна мълниезащита“. Коя да изберете и защо?

Посещавайки сайта ни Forend-bg.com Вие ще научите много и полезни факти за различните видове мълниезащита. Поинтересувайте се и какво точно представлява приемника с изпреварващо действие, тъй като популярността му сред домакинствата започва все повече да нараства. И тъй като вече знаете защо ви е необходима мълниезащита, не пропускайте да си осигурите спокойствието, защитавайки дома си с едно обаждане на телефон 0898 565 854. Свържете се с нас сега и ще получите качество и най-добрата цена.