През определени сезони на годината можем да станем свидетели на едни от най-красивите, но и най-опасните феномени – мълниите. Тези красиви природни бедствия, с които хората са се опитвали да се справят векове наред, и до днес не могат да бъдат овладени от човека. Това обаче не означава, че не можем да се защитим от тях.

Поставянето на мълниезащита е един от най-сигурните начини да избегнете пагубните удари на мълниите върху собствеността ви и върху самите вас. Както навярно сте чували, мълниите са толкова смъртоносни именно, заради големия електрически заряд, който притежават. Накратко, една мълния има над 100 kW енергия и температура до 30000 градуса по целзий. Средният ток, с който е заредена, варира между 30 KA и 200 KA, а напрежението й може да достигне милиони волта.

За съжаление в България едва 8-10% от домакинствата имат качествени мълниезащити. А както знаете, мълниите са причина за редица инциденти и смъртни случаи, повреди в електроуредите в домакинството, като дори не е необходимо да попаднат върху дома ви, за да бъдете засегнати. Какво се опитваме да Ви кажем?

Накратко, посочваме факта, че макар паднала в радиус от 2 км, една мълния би могла да нанесе сериозни щети на електроуредите във вашия дом, заради токовия удар върху електрическата мрежа. Съществуват още много други примери за това, колко опасна може да бъде появата на мълнии и колко е важно да притежавате мълниезащита. А ето и за какво служи тя.

Всяка една мълниезащитна система има за цел да поеме насочения заряд на мълнията, към дома ви и да го отведе в земята. По този начин вие и имуществото ви оставате невредими. Макар обаче целта на всяка мълниезащита да е еднаква – има известна разлика в начина на действие и именно затова едни системи са по-добри от други. Всичко, което трябва да знаете за мълниезащитите можете да научите на сайта ни Forend-bg.com. Посетете го още сега, изберете вашият начин да се защитите от мълниите и поръчайте – ще получите от нас най-добрите качество и цена!