В дома си трябва да се чувствате спокойни по всяко време и при всякакви метеорологични условия. Можете да постигнете това като се подсигурите с надеждна мълниезащита от Forend-bg.com. Какво представлява тя и защо ви е необходима ще разберете в следващите няколко изречения.

Наред с предпазните мерки, които сте свикнали да взимате, когато знаете, че предстои буря – в тази публикация ще ви запознаем и с още един надежден начин, по който да зашитите всичко в дома си – мълниезащита. Както навярно се досещате от името му, с помощта на тази инсталация ще може да избягвате разрушителните мълнии и да си осигурите приятен престой вкъщи дори и по време на най-силната буря.

Ако и вие като повечето хора по време на буря се чувствате уплашени, то несъмнено имате нужда от притекция. Доказано е, че ежедневно в света падат по 10 милиона мълнии, всяка от които достига 30 000 градуса целзии и повече от 100 kW енергия. Този опасен заряд може да пропусне да разруши дома ви, но нямате никаква гаранция, че при следващата буря това няма да стане. Затова, сега ще ви разкрием какво точно представлява всяка една мълниезащита и от къде да намерите надеждна такава.

Накратко, на пазара са познати два вида мълниезащити. Първият е по-известен, познат като Конвенционална мълниезащита. Тази инсталация обикновено работи с мълниепроемни пръти, въжета или комбинация от двете. Осигурява наистина качествена защита и все повече домакинства изказват възхищението си от безотказния й начин на работа. В случай обаче, че се нуждаете от нещо по-ефективно – съвестваме ви да посетите Forend-bg.com. На посочения адрес ви очакват и двата вида.

Относно втория – познат е като Мълниезащитни уредби с мълниеприемник с изпреварващо действие. Дали ще го наречете така, или Активна мълниезащита няма особено значение. По-голяма важност придаваме на свойства му, когато при изстрелването на мълния той изпраща противоположен електрически заряд към нея предварително. По-този начин срещата между двата заряда се осъществява много по-рано и далеч от върха на мълниеприемника. За какво спомага това и откъде да закупите този тип надеждни мълниезащити ще разберете само при посещението си на посочения адрес.