Всеки човек рано или късно се чувства уязвим по време на гръмотевични бури. Понякога не е необходимо дори гръмотевиците да са в близост до вас, за да се почувствате застрашени и несигурни. Какво е решението? Най-адекватното от всички е да потърсите надеждна мълниезащита, но преди да се впуснате в търсене – уверете се, че сградата, в която живеете изобщо има защита от мълнии. Можете да извършите това изключително лесно и бързо, като се свържете с фирмата строител. За съжаление обаче, едва ли да разполагате с високо ниво на протекция, тъй като едва 10% от домакинствата в страната са снабдени с качествена мълниезащитна инсталация. Повечето сгради имат стари гръмоотводи, които не са много надеждни.

Къде има мълниеприемници и мълниезащита на ниска цена? Във Форенд продаваме подобна защита на цени от 1500 лв.

Най-лесния начин да проверите как да се защитите от мълниите е чрез интернет. С избора на правилния тип инсталация няма да има нужда вече да се страхувате. Освен това, онлайн можете да разгледате и за актуална мълниеприемник с изпреварващо действие цена. На уеб адреса ни forend-bg.com ви очаква подробна информация за вида, действието и сигурността, която ви предоставя въпросния активен приемник, както и каква е актуалната му цена. И като всяко нормално нещо, което предстои да бъде закупено, не може да не се запитате – заслужава ли си да закупите мълниеприемник с изпреварващо действие за по-малко пари?

Тъй като вероятно можете да го срещнете и на много други места – не се подвеждайте по цената, тъй като качеството на всяка една гръмоотводна инсталация от този тип е едно и също, т.е начинът на работа е един и същ, но ако искате да получите максимална защита – най-добре да се доверите на професионалистите. А как всъщност работи въпросният мълниеприемник с изпреварващо действие?

Подробно за това ще откриете на посочения адрес, на кратко обаче – този приемник улавя насочилите се към дома ви мълнии и ги пренасочва към почвата, от където няма как да нанесат щета. Научно обяснено действието на този тип протекция се свежда до това, че всяка мълниезащита създава икуствен път за свързване на зарядите от облака с индуктираните заряди в земята. Не пропускайте да научите и любопитни факти за мълниите като природно бедствие, например като фактът, че за една секунда на земята падат по 100 мълнии, което прави общо 10 милиона за един ден. Изборът зависи от вас, но решението на проблема с мълниите е само едно – вече знаете къде да го откриете.